"TIK-TOK" ĆE TUŽITI AMERIČKU VLADU? Posle usvajanja nacrta zakona u Donjem domu Kongresa preti zabrana kineskoj aplikaciji

A. V. V.

22. 04. 2024. u 18:46

KINESKA aplikacija "Tik-Tok", navodno, planira da tuži američku vladu ako usvoji predlog zakona kojim se od matične kompanije "BajtDens" zahteva da se odrekne dela vlasništva ili će se, u suprotnom, suočiti sa zabranom, izvestio je "Blumberg".

ТИК-ТОК ЋЕ ТУЖИТИ АМЕРИЧКУ ВЛАДУ? После усвајања нацрта закона у Доњем дому Конгреса прети забрана кинеској апликацији

Tanjug

Predstavnički dom američkog Kongresa minulog vikenda je usvojio nacrt zakona o novčanoj pomoći Ukrajini, Izraelu i Indo-pacifiku, koji podrazumeva i potencijalnu zabranu "Tik-Toka" u SAD. Ako Senat odobri predlog, kao što se očekuje, kompanija "BajtDens" će imati devet meseci na raspolaganju da proda svoj biznis ili će joj biti zabranjen pristup prodavnicama aplikacija na uređajima u SAD.

- Ovo je dogovor bez presedana koji je postignut između republikanskog predsedavajućeg Predstavničkog doma Kongresa i predsednika SAD Džozefa Bajdena - poručio je Majkl Bekerman, šef javne politike "Tik-Toka" za Ameriku, američkom osoblju kompanije u dopisu koji je video "Blumberg", preneo je RT.

Kinesku aplikaciju "Tik-Tok" samo u Americi koristi 170 miliona ljudi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)