RUSKI PRODOR U DONBASU: Jedinice RF zauzele Novobahmutovku, stavljajući pod svoju kontrolu prostor južno od Očertina

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 04. 2024. u 19:33

RUSKE snage, nadovezujući se na svoj uspeh u regionu Očeretino, napredovale su južnije, preuzimajući kontrolu nad još najmanje osam kvadratnih kilometara teritorije. Istovremeno, Novobahmutovka je došla pod kontrolu ruske vojske.

РУСКИ ПРОДОР У ДОНБАСУ: Јединице РФ заузеле Новобахмутовку, стављајући под своју контролу простор јужно од Очертина

Foto MO Rusije

Ukrajinska strana javlja da je zapadni deo sela pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, čak i da jeste, reč je o ne više od 5% teritorije koju ukrajinci teško mogu stvarno da kontroliše u granicama naseljenog mesta.

Prema drugim izvorima, ostaci jedinica ukrajinske vojske, koje su se prethodno povukle u Novobahmutovku, uključujući i Očeretino, već su je napustili.

Nastavljajući napredovanje u ovom pravcu, ruske jedinice sprovode prilično široko opkoljavanje ukrajinskih jedinica, koje nastoje da se zadrže u rejonu sela Berdiči. Istovremeno, dejstvuju artiljerija i avijacija, koji ne samo da „razređuju“ ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Očeretino-Berdiči, već i odsecaju rezerve koje general Sirski nastavlja da pošalje prema zoni borbenih dejstava u pokušajima da zaustavi napredovanje ruskih snaga. Pod vatrom se trenutno nalaze ukrajinski položaji u rejonu sela Solovjovo.

Ranije su na istom pravcu ruske jedinice zauzele Semjonovku i ušle u naselje Novokalinovo. Istovremeno, zauzimanje Očeretina znači i prelazak ključnih visina na terenu pod kontrolu ruske vojske.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)