RUSIJA SPREMNA DA PROŠIRI VOJNU SARADNJU S IRANOM: Šojgu na sastanku sa iranskim kolegom

Tanjug

26. 04. 2024. u 15:06

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu je najavio je danas na sastanku sa iranskim kolegom Mohamedom Aštianijem spremnost Moskve da proširi vojnu saradnju sa Teheranom, prenosi RIA Novosti.

РУСИЈА СПРЕМНА ДА ПРОШИРИ ВОЈНУ САРАДЊУ С ИРАНОМ: Шојгу на састанку са иранским колегом

Foto: Profimedia

- Zajednička borba protiv međunarodnog terorizma u Siriji je upečatljiv primer naših dugogodišnjih prijateljskih odnosa rukovodstava vojnih resora - rekao je Šojgu tokom radnog sastanka sa Aštianijem u Astani.

Prema Šojguu, "saradnja Rusije i Irana je uvek bila dinamična i višestruka“.

- To zahteva aktuelna vojnopolitička situacija i pretnje našim državama, kao i opšti pristupi izgradnji pravednog svetskog poretka zasnovanog na ravnopravnosti svih učesnika u međunarodnoj zajednici - rekao je ruski ministar odbrane.

Odnosi između Moskve i Teherana se produbljuju, šire i dostižu novi nivo, rekao je iranski ministar odbrane.

On je izrazio zahvalnost ruskom ministru odbrane na podršci Iranu kada su izraelske snage izvele napad na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije, kao i za "uravnoteženu reakciju" Moskve na, prema njegovim rečima, "proporcionalan odgovor“ Teherana.

Šojgu i iranski ministar odbrane su u Astani, u Kazahstanu, učestvovali na sastanku Šangajske organizacije za saradnju, u kojoj su, uz Iran i Rusiju, Indija, Kina, Pakistan, Kazahstan, Uzbekistan, Kirgistan i Tadžikistan.

BONUS VIDEO: IZRAELSKI NAPAD: Vojska gađala više lokacija u južnom Libanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori