KORISTE PITANJE LJUDSKIH PRAVA KAO ORUĐE NA INVAZIJU Severna Koreja optužila SAD: To je politička provokacija i zavera

Tanjug

27. 04. 2024. u 08:34

SEVERNA Koreja optužila je danas SAD za politizaciju pitanja ljudskih prava u toj istočnoazijskoj zemlji i ocenila da je reč o, kako je navela, političkoj provokaciji i zaveri, javila je severnokorejska agencija KCNA pozivajući se na izjavu portparola Ministarstva inostranih poslova u Pjongjangu.

КОРИСТЕ ПИТАЊЕ ЉУДСКИХ ПРАВА КАО ОРУЂЕ НА ИНВАЗИЈУ Северна Кореја оптужила САД: То је политичка провокација и завера

Foto: Profimedia

On je istakao da će Pjongjang doneti stroge i odlučne mere za zaštitu suvereniteta i bezbednosti Severne Koreje kao odgovor na to što, kako je rekao, Vašington koristi pitanje ljudskih prava "kao oruđe za invaziju" i neprijateljsko ponašanje prema Pjongjangu, prenosi Rojters.

Portparol je tako prokomentarisao ocenu specijalne američke izaslanice za ljudska prava u Severnoj Koreji Džuli Tarner, koja je u februaru posetila Seul i Tokio da bi razgovarala o Severnoj Koreji, a koja je navedena u godišnjem izveštaju Stejt departmenta objavljenom ove sedmice.

U tom izveštaju je navedeno da postoje verodostojni podaci o značajnom kršenju ljudskih prava u Severnoj Koreji kao što su nezakonito i nehumano postupanje državnih organa kada je reč o sudskim presudama, otmicama, mučenjima i kažnjavanjima.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA - Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja