HARVI VAJNSTIN HITNO HOSPITALIZOVAN: Stanje mu se rapidno pogoršalo, lista bolesti sve veća

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

28. 04. 2024. u 17:57

ADVOKAT Harvija Vajnstina izjavio je da je nekadašnji filmski mogul hospitalizovan radi niza testova nakon povratka u Njujork nakon odluke apelacionog suda koja je poništila njegovu osuđujuću presudu za silovanje iz 2020. godine, javlja NBC News.

ХАРВИ ВАЈНСТИН ХИТНО ХОСПИТАЛИЗОВАН: Стање му се рапидно погоршало, листа болести све већа

Foto: Profimedia

Advokat Artur Aidala rekao je da je Vajnstin prebačen u Bolnicu Belvju u Menhetnu nakon što je stigao u gradsku zatvorsku jedinicu u petak.

- Oni su ga pregledali i poslali u Belvju. Izgleda da mu je potrebno mnogo pomoći, fizički. Ima mnogo problema. Sprovode mu sve vrste testova. Zdravstveno je u prilično lošem stanju - rekao je Aidala.

Iz bolnice nisu odgovorili na zathev za komentar.

Frenk Dvajer, portparol Odeljenja za zatvore Njujorka, rekao je samo da Vajnstin ostaje u pritvoru u Belvjuu.

Tomas Mejli, portparol Odeljenja za zatvore i nadzor zajednice, rekao je da je Vajnstin prebačen gradu u skladu s odlukom apelacionog suda. Vajnstin je bio smešten u zatvoru Mohok ustanove za zatvre, oko 160 kilometara severozapadno od Albanija.

U četvrtak je Njujorški apelacioni sud poništio njegovu osuđujuću presudu nakon što je zaključio da je sudija na suđenju dozvolio porotnicima da vide i čuju previše dokaza koji nisu direktno bili povezani s optužbama koje su mu stavljene na teret. Takođe je poništio njegovu zatvorsku kaznu od 23 godine i naložio ponovno suđenje.

Tužioci su rekli da nameravaju da mu ponovo sude zbog optužbi da je prisilno izvršio oralni seks nad TV i filmskim producentom i asistentkinjom 2006. i silovao jednu ženu 2013. godine.

Vajnstin je ostao u pritvoru nakon odluke apelacionog suda jer je bio osuđen u Los Anđelesu 2022. na 16 godina zatvora za još jedno silovanje.

Već neko vreme Vajnstin boluje od različitih oboljenja, uključujući srčane, dijabetes, apneju u snu i očne.

Aidala je rekao da je razgovarao sa Vajnstinom u petak popodne nakon što je bio u tranzitu u Njujorku iz zatvora u unutrašnjosti manje od 24 sata nakon odluke apelacionog suda, koja je objavljena u četvrtak ujutro.

Rekao je da su bolesti njegovog klijenta fizičke, dodajući da je mentalno "oštar kao britva. Noge su mu čvrsto na zemlji."

Advokat je rekao da obično državne zatvorske službe trebaju nedelju ili dve da organizuju prevoz zatvorenika.

- Nije tretiran dobro. Odbili su da mu daju čak i gutljaj vode, nema hrane, nema pauze za toalet-  rekao je Aidala. - On je 72-godišnji bolešljivi čovek.

Mejli, portparol državnih zatvora, nije imao komentar kada su mu preko telefona pročitani Aidalini komentari o tretmanu Vajnstina.

Aidala je rekao da su mu rekli da lekari u Belvjuu planiraju da urade mnogo testova Vajnstinu pre nego što bi mogao da bude vraćen u kompleks zatvora Rajkers Ajlend u Njujorku.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: FESTIVAL U INDIJI - Ukrašeni slonovi pridružuju se hiljadama Hindusa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)