ZELENSKI NESTRPLJIV: Ukrajina iščekuje isporuke oružja i municije od SAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 04. 2024. u 21:07

UKRAJINA iščekuje isporuku oružja i municije od Sjedinjenih Američkih Država i radi zajedno sa američkim vlastima na izradi sporazuma o bezbednosnim garancijama, rekao je danas ukrajinski predasednik Vladimir Zelenski i izrazio očekivanje da će sporazum sa Amerikom biti najčvršći međunarodni bezbednosni dogovor za Ukrajinu.

ЗЕЛЕНСКИ НЕСТРПЉИВ: Украјина ишчекује испоруке оружја и муниције од САД

Foto: EPA-EFE/YVES HERMAN

-Još uvek čekamo isporuke koje su obećane Ukrajini. Očekujemo isporuke vojne opreme koja može da promeni situaciju na bojnom polju u korist Ukrajine. Važno je da se svi sporazumi koje smo postigli sprovedu. Da se sprovede sve što će doneti praktične rezultate na bojnom polju i povećati moral naših snaga na liniji fronta, rekao je Zelenski, prenosi Ukrajinska Pravda.

Zelenski je rekao da je danas razgovarao sa Hakimom Džefrisom, liderom demokratske manjine u Predstavničkom domu američkog Kongresa i naglasio da su Ukrajini hitno potrebni PVO sistemi Patriot.

-Radimo sa našim partnerima na svim nivoima kako bismo postigli nivo efikasnosti u pomoći koji je potreban ne samo da bismo zadržali naše pozicije, već i da bismo poremetili ratne planove Rusije, rekao je Zelenski i dodao da Ukrajina i SAD trenutno rade "na konkretnom tekstu" bilateralnog bezbednosnog sporazuma između dve zemlje.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove