STOLTENBERG U KIJEVU: Saopštio velike vesti za Ukrajinu

Tanjug

29. 04. 2024. u 23:52

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je dans tokom posete Kijevu da "stiže pomoć koja će ojačati ratne kapacitete Ukrajine u borbi protiv Rusije" i dodao da saveznici "vredno rade na tome da se zadovolje hitne potrebe Ukrajine".

СТОЛТЕНБЕРГ У КИЈЕВУ: Саопштио велике вести за Украјину

Foto: Tanjug/AP

Stoltenberg je rekao da uprkos ratnim gubicima Ukrajine još nije "kasno" da ta zemlja pobedi u ratu protiv Rusije ukoliko oružje brzo stigne do nje, prenosi Glas Amerike.

- Ukrajina je mesecima imala znatno manje oružja, bila prinuđena da štedi municiju. Ali nije kasno za ukrajinsku pobedu - rekao je generalni sekretar na konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

Generalni sekretar NATO je kritikovao višemesečno odlaganje slanja američke vojne pomoći Ukrajini, ocenio da je to imalo "ozbiljne posledice na ratištu" i priznao da članice NATO nisu uspele na vreme da dostave ono što su obećale Ukrajini.

- Manjak municije je omogućio Rusima da napreduju na liniji fronta. Nedostatak protivvazdušne odbrane je omogućio da više ruskih projektila pogodi mete, a manjak kapaciteta za duboke udare je omogućio Rusima da koncentrišu veći broj vojnika - rekao je Stoltenberg.

BONUS VIDEO: RUSKA FLOTA: Vežbe gađanja u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!