KADA UKRAJINA DOBIJE RAT... Zelenski uveren u budućnost zemlje nakon što savlada Rusiju

Tanjug

30. 04. 2024. u 15:15

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski uveren je da će Ukrajina ući u Severnoatlantski savez nakon pobede u ratu sa Rusijom.

КАДА УКРАЈИНА ДОБИЈЕ РАТ... Зеленски уверен у будућност земље након што савлада Русију

Foto: AP

Zelenski je to izjavio tokom zajedničkog sastanka sa oficirima koji prolaze kurseve profesionalnog vojnog obrazovanja po standardima NATO, uz učešće generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga, preneo je Unian.

- Po mom ličnom mišljenju, mi ćemo biti u NATO tek kada pobedimo - naglasio je Zelenski.

Predsednik Ukrajine je dodao da se odluka o pristupanju Ukrajine Alijansi donosi jednoglasnim konsenzusom svih zemalja članica Alijanse.

- A većina je političko pitanje, da bi Ukrajina bila politički primljena u Alijansu, potrebna je pobeda - dodao je Zelenski.

On je naveo da je jedan od razloga za rat Rusije protiv Ukrajine činjenica da Ukrajina nije ranije primljena u NATO.

- Pre mnogo godina je, takođe, postojao odgovarajući skepticizam među nekim članicama, a Rusija je veoma naporno radila sa našim sadašnjim partnerima, oni su vodili dijalog.

- Ona je učinila sve da Ukrajina ne bude primljena ne samo u NATO, već i u Evropsku uniju, tako da se Ukrajina jednostavno nije razvila i da nije bila odsečena od uticaja Ruske Federacije. Dakle, da bi se otrgla od ovog uticaja, potrebno je da zaštiti svoju nezavisnost pobedom - naglasio je Zelenski.

BONUS VIDEO:

Iz Sarajeva priznali da žele ceo srpski narod proglase genocidnim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (6)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)