EGIPATSKI MEDIJI: Primetan napredak u pregovorima Hamasa i Izraela

Novosti online

04. 05. 2024. u 14:55

U PREGOVORIMA između Izraela i Hamasa o prekidu vatre u Gazi i oslobađanju talaca, dve strane su postigle dogovor o mnogim ranije spornim pitanjima, pišu egipatski mediji.

ЕГИПАТСКИ МЕДИЈИ: Приметан напредак у преговорима Хамаса и Израела

Foto Tanjug/AP

Navodi se da postoji "primetan napredak" u pregovorima u egipatskoj prestonici Kairu gde trenutno Hamas vodi razgovor o postojećim predlozima sa posrednicima, delegacijama iz Egipta i Katara, prenosi "Tajms of Izrael".

U vesti egipatskog medija "Al Kahera njuz" dodaje se i izjava anonimnog visokog zvaničnika Izraela koji ističe da ta zemlja neće pristati na prestanak rata, ni u slučaju puštanja talaca.

Hamas je ranije pozivao više puta na potpuni prekid rata i povlačenje svih izraelskih trupa iz Gaze, dok je Izrael insistirao da će uništiti militantnu grupu.

Konflikt između dve strane je počeo nakon što je oko 3.000 boraca Hamasa upalo u Izrael 7. oktobra prošle godine, ubivši oko 1.200 ljudi i otimajući 252 talaca.

Izrael je odgovorio napadom na Pojas Gaze. 

Najmanje 34.654 Palestinca su ubijena, a 77.908 njih je povređeno u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove