SKANDAL U STEJT DEPARTMENTU: Ostavka zbog situacije u Gazi - Na pogrešnoj smo strani istorije

Novosti online

04. 05. 2024. u 16:58

HALA Rarit, portparolka Stejt departmenta na arapskom jeziku je prva pripadnica američke diplomatije, da je to poznato, koja je podnela ostavku zbog stava američke administracije o ratu u Gazi.

СКАНДАЛ У СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТУ: Оставка због ситуације у Гази - На погрешној смо страни историје

Stejt department / Arhiva

Dva druga zvaničnika Stejt departmenta - Džoš Pol i Anel Šelin, takođe, su podneli ostavke u znak protesta protiv politike SAD, koja je oštro podelila stanovništvo u Americi, preneo je Si-En-En.

Rarit je rekla da su ona i njene kolege "užasnute" Hamasovim terorističkim napadima 7. oktobra, koji su pokrenuli rat u Gazi.

Ona je navela da su svi očekivali snažne reakcije, ali da niko nije predvideo da će ishod biti 34.000 ubijenih ljudi u Gazi i da će zavladati glad.

- U osnovi, zabrinuta sam da smo na pogrešnoj strani istorije i tako štetimo našim interesima, navela je ona, misleći na podršku Bajdenove administracije Izraelu u ratu sa Hamasom.

Rarit je ukazala na "dvostruke standarde" u američkoj politici koji se tiču humanitarne krize i smrti palestinskih novinara u Gazi.

- Kao Sjedinjene Američke Države moramo se pridržavati naših principa. Ne možemo praviti izuzetke. Naši saveznici i naši protivnici gledaju i to povređuje nas kao naciju, istakala je ona.

Rarit je navela i da joj je dosta kolega prišlo i reklo da se oseća isto kao i ona, samo što nisu u mogućnosti da to kažu.

 

BONUS VIDEO: NEOPISIVA TUGA: Zagrljaj roditelja Eme Kobiljski i majke Nikole Milića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA ZAPADU: Rusija poslednjih nedelja zauzela više teritorija, nego Kijev u kontraofanzivi 2023.