PATRIJARH KIRIL POVODOM VASKRSA: Neka nas ovo slavlje nadahne da živimo u veri i ljubavi, znajući da nas ne može pobediti ni smrt, ni patnja...

Srna

04. 05. 2024. u 17:39

PATRIJARH moskovski i sve Rusije Kiril istakao je u Vaskršnjoj poslanici da je Vaskrsenje Isusa Hrista kamen temeljac vere i poručio vernicima da ovaj praznik proslave čistotom života i dobrim delima.

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ ПОВОДОМ ВАСКРСА: Нека нас ово славље надахне да живимо у вери и љубави, знајући да нас не може победити ни смрт, ни патња...

Foto: Printscreen

- Hristos vaskrse, u te dve reči koje potvrđuju život, ima toliko snage da od njih lica ljudi sijaju duhovnom radošću i bukvalno se preobražava stvarnost - nebo, zemlja i čak podzemlje se ispunjava svetlošću, vidljivi i nevidljivi svet slavi, jer Hristos vaskrse, večna radost - naveo je patrijarh Kiril.

Ruski patrijarh je napomenuo da ovaploćenjem, stradanjem i vaskrsenjem nakon tri dana, Spasitelj obnavlja ljudsku prirodu, izbavlja ljude od vlasti greha i smrti, otvara vrata Carstva nebeskog za ljude i pokazuje im put jedinstva sa Tvorcem.

Patrijar Kiril je naglasio da svest o svepobeđujućoj ljubavi Božijoj podstiče ljude da budu zahvalni Tvorcu i daje im snagu da prevaziđu najteža duševna stanja i teške situacije, pomaže da isprave prethodne greške, uništava malodušnost i pomaže da se čovek duhovno razvija.

- Neka nas ovo slavlje nadahne da živimo u veri i ljubavi, znajući da nas ne može pobediti ni smrt, ni patnja, ni zlo ako smo sa Hristom i u Hristu, koji je pobedio greh, smrt i svaku nepravdu - istakao je ruski patrijarh.

BONUS VIDEO: TRENING POŽELjAN I U POZNIM GODINAMA: Genetske predispozicije utiču na izgled

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove