PUTIN MOŽE BITI PONOSAN NAKON OVIH REČI: "Jedan od najvećih lidera na svetu, uzdigao je Rusiju do nivoa moderne supersile..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

07. 05. 2024. u 09:42

PREDSEDNIK Venecuele Nikolas Maduro ocenio je da je prvi čovek Ruske Federacije Vladimir Putin jedan od najvećih svetskih lidera koji je modernoj Rusiji vratio status supersile.

ПУТИН МОЖЕ БИТИ ПОНОСАН НАКОН ОВИХ РЕЧИ: Један од највећих лидера на свету, уздигао је Русију до нивоа модерне суперсиле...

Foto: Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

- Vladimir Putin je jedan od najvećih lidera na svetu. Uzdigao je Rusiju do nivoa moderne supersile. Nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine repozicionirao je i ujedinio Rusku Federaciju u rekordnom roku i doveo je na najviši nivo ekonomskog, društvenog, tehnološkog i vojnog razvoja - izjavio je Maduro u emisiji "Sa Madurom plus" na nacionalnoj televiziji Venecuele, komentarišući predstojeću inauguraciju ruskog lidera.

Foto: AP

Prema njegovim rečima, Putinova pobeda na nedavnim izborima pokazala je da su Rusi na njegovoj strani.

- Odavde vam poručujem, predsedniče Putine, iz Venecuele, naš narod vas voli, podržava, poštuje i nastavićemo zajedno, ujedinjeni da napredujemo ka multipolarnom svetu, koji je naša sudbina - dodao je Maduro.

Ceremonija inauguracije Vladimira Putina za predsednika RF biće održana danas u Moskvi, čime će zvanično početi njegov peti šestogodišnji mandat.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA FLOTA: Vežbe gađanja u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom