"OVAJ ZLOČIN POTVRĐUJE NAMERU OKUPATORA": Oglasio se Hamas nakon što je Izrael zauzeo Rafu

Tanjug

07. 05. 2024. u 15:58

IZRAELSKO zauzimanje prelaza Rafa u južnom Pojasu Gaze opasna je eksalacija koja ugrožava živote stotine hiljada raseljenih civila u Rafi, kao i na objekte pod zaštitom međunarodnog prava, saopštila je danas palestinska militantna grupa Hamas.

ОВАЈ ЗЛОЧИН ПОТВРЂУЈЕ НАМЕРУ ОКУПАТОРА: Огласио се Хамас након што је Израел заузео Рафу

Tanjug

U saopštenju se dodaje da će napad izraelske vojske pogoršati humanitarnu situaciju u Gazi i sprečiti dotok preko potrebne hitne pomoći civilima, prenosi Al Džazira.

- Ovaj zločin, koji dolazi neposredno nakon što je Hamas objavio da prihvata predlog posrednika o prekidu vatre, potvrđuje nameru okupatora da poremeti posredničke napore za preki vatre i povratak zarobljenika - piše u saopštenju, uz poziv SAD i međunarodnoj zajednici da izvrše pritisak na Izrael da zaustavi eskalaciju.

Ranije danas Izraelska vojska (IDF) saopštila je da je preuzela operativnu kontrolu nad palestinskom stranom južnog prelaza Rafa u Gazi, koji se graniči sa Egiptom i da specijalne snage skeniraju to područje.

Navodi se da izraelske snage deluju od sinoć u oblasti istočne Rafe, odakle je evakuisana većina ljudi i neke međunarodne organizacije.

Zbog zatvaranja graničnog prelaza obustavljen je protok humanitarne pomoći u Gazu.

BONUS VIDEO: PROTESTANTI U IZRAELU: Požar na ulicama Tel Aviva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom