RUSKE SNAGE UŠLE U NOVOPOKROVSK: Gonili jedinice VSU u pšovlačenju i zašle u naselje (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 05. 2024. u 17:02

RUSKE trupe nastavljaju da oslobađaju teritorije u različitim pravcima od Očeretina. Posle oslobođenja sela Solovjovo, naše trupe su zauzele nekoliko kvadratnih kilometara teritorije između njega i Novopokrovska.

РУСКЕ СНАГЕ УШЛЕ У НОВОПОКРОВСК: Гонили јединице ВСУ у пшовлачењу и зашле у насеље (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Ruska vojska trenutno uspostavlja uporište na periferiji Novopokrovskog, gde su se ostaci ukrajinskih snaga izvučenih iz Solovjova prethodno provukle kroz šumu.

Ukrajinci potvrđuju gubitak kontrole nad teritorijama na istočnim prilazima Novopokrovskog. Deo sela na mapama pojedinih ukrajinskih blogera već je označen kao takozvana siva zona. To ukazuje da se područje pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine topi ne samo u okolini sela, već i u samom selu. Tome olakšavaju ruski udari na ukrajinske položaje.

Konsolidacija na istoku Novopokrovskog ukazuje na ulazak Oružanih snaga Rusije na odbrambenu liniju Oružanih snaga Ukrajine Novopokrovskoje-Umanskoje-Netajlovo. Štaviše, u Netajlovu se već vode borbe u zapadnom delu sela – na obalama Karlovskog jezera, za koje ukrajinski stručnjaci već predviđaju dalje povlačenje Oružanih snaga Ukrajine.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!