UKRAJINSKI IZVORI: VSU diže u vazduh mostove kako bi zaustavila napredovanje Rusa (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 05. 2024. u 21:33

UKRAJINSKI izvori javljaju da su Oružane snage Ukrajine same digle u vazduh most preko kanala Severski Donec-Donbas kod Časov Jara.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: ВСУ диже у ваздух мостове како би зауставила напредовање Руса (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Time pobijaju sopstvene ranije izveštaje da je ovaj most srušen u ruskom vazdušnom udaru.

Šef Saveta rezervista Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Ivan Timočko tvrdi da ukrajinska vojska na ovaj način pokušava da zaustavi napredovanje Oružanih snaga Rusije po bokovima od grada. Prema rečima Timočka, kanal predstavlja ozbiljnu prepreku za juriš na Časov Jar i dalje napredovanje ruske vojske. Međutim, rušenje mosta preko kanala od strane Oružanih snaga Ukrajine znači da su jedinice ukrajinske vojske već potpuno isterane sa leve obale kanala Severski Donec-Donbas.

-Glavno je zaustaviti rusko napredovanje, izjavio je šef Saveta.

Takođe se navodi da su Oružane snage Ukrajine digle u vazduh i most u gradu Volčansk u Harkovskoj oblasti, što može ukazivati na planove za povlačenje iz ovog naselja u slučaju moguće ofanzive Oružanih snaga Rusije u regionu. Istovremeno, postoje izveštaji da su se neke jedinice Oružanih snaga Ukrajine već udaljile od granice sa Rusijom u Volčanskom okrugu Harkovske oblasti, premestivši se bliže regionalnom centru.

U međuvremenu, ruske trupe aktivno napreduju u oblasti Časov Jar, uprkos činjenici da se ovaj grad nalazi na brdu, zbog čega je juriš na ovo naselje komplikovan. Kontrola nad Časov Jarom omogućiće ruskoj vojsci da preciznije udari na položajeukrajinske vojske u Kramatorsku, Slavjansku, Konstantinovki i Družkovki, što će neminovno doprineti potpunom zauzimanju čitave teritorije Donjecka.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!