OŠTRA PORUKA ZAPADU: Lukašenko - Mi ne postavljamo nikakve linije - naš odgovor će biti munjevit

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 05. 2024. u 22:47

BELORUSIJA će munjevito odgovoriti u slučaju vojne agresije na zemlju, rekao je predsednik republike Aleksandar Lukašenko.

ОШТРА ПОРУКА ЗАПАДУ: Лукашенко - Ми не постављамо никакве линије - наш одговор ће бити муњевит

Foto MO RF

-Ako bude mirno – dobro je, i ovde će biti mirno i tiho. Ako neko upotrebi oružje, mi ćemo odmah odgovoriti. I to munjevito. Nećemo postavljati nikakve linije, rekao je on na svečanosti povodom Dana pobede.

Šef države je pojasnio da je 90.000 vojnika skoncentrisano u blizini beloruske granice u okviru vežbi NATO-a. U tom kontekstu, odlučio je da rasporedi jedinice u svim pravcima, odakle može doći napad. U odbrambene aktivnosti uključene su i pogranične snage i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

-Moramo biti spremni na sve, ne verujem da su poludeli i da će preći granicu koju su i sami povukli, naglasio je Lukašenko.

Predsednik je dodao da tekuće vojne vežbe Oružanih snaga Belorusije pokazuju delotvornost sistema borbene i mobilizacione gotovosti.

U utorak je u Belorusiji pokrenuta iznenadna provera nestrateških nosača nuklearnog naoružanja. Lukašenko je rekao da one imaju odbrambeni karakter. Prema njegovim rečima, vojska će uvežbavati izvođenje raketnih udara za slučaj potrebe da se odbije mogući napad na republiku.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)