ŠOK: Amerika kaznila Izrael

Tanjug

08. 05. 2024. u 18:20

AMERIČKI ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da je odluka predsednika SAD Džozefa Bajdena da suspenduje isporuke municije Izraelu doneta zbog izraelskih planova da se izvrši ofanziva na grad Rafa na jugu Pojasa Gaze, bez prethodno sprovedenih mera za zaštitu civila.

ШОК: Америка казнила Израел

Foto: Printskrin

- Bili smo vrlo jasni od samog početka da Izrael ne bi trebalo da pokrene veliku ofanzivu na Rafu bez da uzime u obzir i zaštitu civila koji se nalaze na tom području. Nakon što smo ponovo procenili situaciju, zaustavili slanje municije za Izrael - rekao je Ostin na saslušanju u Senatu i potvrdio da još nije doneta konačna odluka "šta će biti sa tom pošiljkom", prenosi Rojters.

Američka administracija zaustavila je prošle nedelje pošiljku oko 3.500 bombi Izraelu zbog zabrinutosti povodom najavljene kopnene ofanzive na Rafu, preneo je ranije danas Asošijeted pres pozivajući se na neimenovanog zvaničnika iz administracije. Ovaj zvaničnik je pojasnio da nije doneta konačna odluka o dostavljanju bombi i da je zabustavljena pošiljka uključivala 1.800 bombi teških po 900 kilograma i 1.700 bombi teških 226 kilograma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)