MOĆNA ODBRANA ZELENSKOG PALA NA PRVOM ISPITU: Ukrajinski general o situaciji na harkovskom frontu (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 05. 2024. u 18:33

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski našao se u nezgodnoj poziciji govoreći o dobrim utvrđenjima u Harkovu, kojih u stvari nije bilo, rekao je ukrajinski general u penziji Sergej Krivonos na Jutjub kanalu „News Factory“.

МОЋНА ОДБРАНА ЗЕЛЕНСКОГ ПАЛА НА ПРВОМ ИСПИТУ: Украјински генерал о ситуацији на харковском фронту (ВИДЕО)

Foto: Arhivski snimak


-Najviši državni službenici su došli i promovisali se (slikali se) na ovim fortifikacijama <…> On (Zelenski – Red.) je rekao da je sve moćno. Moćno za koga? Za nedelju dana je postalo jasno da tamo nema ničega “moćnog” <...> Predsednik je jednostavno bio izložen ruglu, ali on je za to predsednik, da postavlja prave funkcionere, a ako ga prevare, onda mora da izvlači zaključke, rekao je on.

Prema generalovim rečima, situacija na harkovskom pravcu je prilično komplikovana. On je dodao da se teške borbe vode upravo tamo gde na kraju nije organizovano utvrđenje teritorije.

-Videli smo ogroman broj fotografija na kojima su zmajevi zubi nagomilani na ovim prostorima <…> Potcenjivanje ili nespremnost da se pravilno proceni situacija i pretnja napada doveli su do toga da gubimo ove teritorije, zaključio je on.

Ministarstvo odbrane je u utorak saopštilo da je ruska vojska napredovala dublje u odbranu ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Harkova. Ruska vojska već nekoliko dana aktivno napreduje u oblasti Harkova. Ministarstvo je 12. maja govorilo i o oslobađanju naselja Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja. U ponedeljak je postalo poznato da je vojska preuzela kontrolu nad Gatišćem, Krasnojem, Morohovcem i Olejnikovom. Danas, 18. maja ruske trupe su zauzele i selo Starica.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!