NATO MANEVRI INSPIRISANI RATOM U UKRAJINI: Britanci “potopili” Amerikance

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 05. 2024. u 00:40

BRITANSKA vojska "potopila" je američku tokom ratne igre izgradnje mostova, koja je održana u sklopu NATO vežbi u Poljskoj, prenosi "Dejli mejl".

НАТО МАНЕВРИ ИНСПИРИСАНИ РАТОМ У УКРАЈИНИ: Британци “потопили” Американце

NATO Foto AP

Kako se navodi, britanski major i komandant 23. amfibijsko inžinjerijskog eskadrona koji je postavljao improvizovane mostove se čak i opkladio sa Amerikancima oko toga ko će prvi uspeti da pređe reku.

Cilj igre bio je prelazak reke Drave, koja je na tom mestu široka čak 156 metara, a Britanci su svoje umeće pokazali izgradnjom improvizovanog trajekta za svega 18 minuta uz pomoć amfibijskog kamiona M3, koji se po ulasku u vodu rasklapa u plutajuću platformu.

Sa druge strane, vojnici "svetske sile broj 1" nisu bili baš tako vešti i domišljati, pa su se opredelili za pravljenje pontonskog mosta, za šta im je trebalo čak sat vremena. Stoga su prebacivanje vozila i opreme na drugu obalu Drave počeli čak 42 minuta posle svojih britanskih saveznika.

Opkladu su na kraju, logično, dobili Britanci, a čitava igra, koja je po rečima pomenutog majora inspirisana desantima u Ukrajini, pokazala je da bi u slučaju direktne NATO intervencije u ovoj državi, ruska vojska imala sasvim dovoljno vremena da odreaguje i raketnim ili napadom dronovima spreči rečne desante, ako ne svih, a onda bar američkih trupa.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let Su-25u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!