NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

PUTIN PISAO SIJU: "Zapamtite da ste vi uvek dobrodošao i drag gost na ruskom tlu"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 05. 2024. u 13:28

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin poslao je kineskom predsedniku Si Đinpingu telegram zahvalnosti nakon nedavne posete Pekingu u kojem je za ruskog lidera priređen topao prijem.

ПУТИН ПИСАО СИЈУ: Запамтите да сте ви увек добродошао и драг гост на руском тлу

Foto: Tanjug/AP photo

- Dragi prijatelju, hteo bih da izrazim srdačnu zahvalnost na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu ukazanom meni i ruskoj delegaciji tokom državne posete Narodnoj Republici Kini. Ovo putovanje ostavilo je na mene zaista pozitivne i nezaboravne utiske. Ubeđen sam da će naši detaljni pregovori doprineti daljem jačanju odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije između Moskve i Pekinga - navodi se u poruci koju je objavio Kremlj.

Putin je naglasio i da će mu biti drago da nastavi "konstruktivan, prijateljski dijalog i blisku zajedničku saradnju na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende".

- Zapamtite da ste vi uvek dobrodošao i drag gost na ruskom tlu. Od srca vam, dragi prijatelju, želim dobro zdravlje, prosperitet i uspeh u državnim poslovima - poručio je za kraj ruski lider.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: PUTIN U PEKINGU: Pogledajte ceremoniju dobrodošlice ruskom lideru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!