NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

"BIĆE IZVRŠENO U ODGOVARAJUĆEM ROKU": Peskov saopštio novosti oko nuklearnog naoružanja

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 05. 2024. u 14:43

VOJNE vežbe za uvežbavanje upotrebe taktičkog (ili nestrateškog) nuklearnog naoružanja biće izvedene u odgovarajuće vreme; tačne datume treba razjasniti sa ruskim Ministarstvom odbrane, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

БИЋЕ ИЗВРШЕНО У ОДГОВАРАЈУЋЕМ РОКУ: Песков саопштио новости око нуклеарног наоружања

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

- Ovo je pitanje za vojni resor... Biće izvršeno u odgovarajućem roku - rekao je Peskov novinarima na pitanje o datumima vežbi testiranja upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je, po nalogu predsednika, Generalštab Oružanih snaga Rusije započeo pripreme za predstojeće vežbe raketnih jedinica Južnog vojnog okruga, uz učešće avijacije i Ratne mornarice.

Ove vežbe će se usredsrediti na pripremu i upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja, sa ciljem da se obezbedi teritorijalni integritet i suverenitet Rusije kao odgovor na provokativne izjave i pretnje određenih zapadnih zvaničnika.

Predsednik Vladimir Putin je vežbe sa upotrebom nestrateškog nuklearnog naoružanja nazvao rutinskim radom, bez ičeg neobičnog. On je takođe napomenuo da će se vežbe odvijati u tri faze, pri čemu će se Belorusija u drugoj fazi pridružiti Rusiji, pošto Belorusija ima nestrateško nuklearno oružje.

BONUS VIDEO: HARKOV URUŠEN - Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)