AMERIČKI VOJNI VETERAN: Iran je Rusija Bliskog istoka, ako padne, ceo region će biti pod uticajem Zapada (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 05. 2024. u 19:11

VETERAN američke vojske i pisac Noktis Draven primetio je da na Zapadu postoje ljudi koji su srećni zbog smrti iranskog predsednika Ibrahima Raisija.

АМЕРИЧКИ ВОЈНИ ВЕТЕРАН: Иран је Русија Блиског истока, ако падне, цео регион ће бити под утицајем Запада (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Ipak, velika većina njih su „neuki“ Amerikanci koji su dozvolili svojim medijima i političarima da im govore ko su im neprijatelji širom sveta.

-Iran je Rusija Bliskog istoka, naveo je Draven.

Prema američkom piscu, to znači da će, ako Iran padne, ceo region Bliskog istoka neminovno pasti pod zapadni uticaj, pošto su mnogi arapski i muslimanski lideri već „pregnuli kolena i poljubili zapadni prsten“.

Draven je naglasio da je Iran jedina zemlja koja se protivi dominaciji Izraela i SAD na Bliskom istoku. Pisac je skrenuo pažnju na to da Zapad definiše Rusiju, Kinu i Iran kao „veliku trojku“, koje su najveće zlo na svetu.

Na osnovu toga, Zapad i Izrael čine sve da izazovu oružani sukob u regionu. Kada se to dogodi, Sjedinjene Države i njihovi saveznici će se naći protiv Irana, nečega čemu izraelsko rukovodstvo teži generacijama.

Američki pisac smatra da će i Rusija biti prinuđena da učestvuje u ovom sukobu, pošto je Iran blizak saveznik Moskve i ekonomski i vojno. Na osnovu ovoga, Rusija će se pobrinuti za očuvanje Irana, kao što je to učinila sa Sirijom.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!