NEBENZJA STAVIO TAČKU NA TVRDNJE ZAPADA: Otkrio da li Kijev može dobiti oružje koje bi preokrenulo tok rata u Ukrajini

Novosti online

20. 05. 2024. u 18:10

ZAPAD ne poseduje oružje koje bi omogućilo Kijevu da preokrene tok sukoba u Ukrajini, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti.

НЕБЕНЗЈА СТАВИО ТАЧКУ НА ТВРДЊЕ ЗАПАДА: Открио да ли Кијев може добити оружје које би преокренуло ток рата у Украјини

Foto: Printskrin

- Očigledno je da ne postoji takvo super oružje koje Zapad može da isporuči Ukrajini i koje može da preokrene izuzetno negativne tendencije po Oružane snage Ukrajine na bojnom polju. Donedavno su zapadni rusofobi hvalili američke isporuke raketa dugog dometa 'atakams', a ruski sistemi PVO danas obara na desetine njih i one se uništavaju kao i hvaljeni tenkovi 'leopard' i 'abrams'. Ista sudbina će zadesiti i famozne F-16 čim budu isporučeni kijevskom režimu - poručio je Nebenzja.

Mirno rešenje i dalje moguće

Nebenzja je poručio da je mirno rešenje sukoba u Ukraini i dalje moguće.

- Istinsko rešavanje ukrajinske krize političkim i diplomatskim putem je i dalje moguće. Za to je potrebno da Zapad prestane da naoružava banderovski režim u Kijevu, da se Ukrajina vrati svom neutralnom vanblokovskom i nenuklearnom statusu, da bude demilitarizovana i denacifikovana i da prava njenih građana koji govore ruski i nacionalnih manjina budu u potpunosti osigurana. Drugim rečima, da se eliminišu osnovni uzroci koji su izazvali početak naše specijalne vojne operacije - objasnio je ruski diplomata.

Konferencija u Švajcarskoj

- Pseudo-mirovna konferencija (o rešavanju situacije u Ukrajini), koja je planirana za jun u Švajcarskoj, nastavak je prethodnih neuspelih sastanaka koji su održani u Kopenhagenu, Džedi, na Malti i Davosu - rekao je Nebenzja.

On je podsetio da će osnovu konferencije činiti takozvana „mirovna formula Zelenskog“.

- Kijevski lider ne krije da je glavni zadatak sastanka da se izradi ultimatum koji nema veze sa stvarnošću i koji će kasnije pokušati da nametnu našoj zemlji - ocenio je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER - let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu