TRAMPOVI LJUDI SE SASTALI SA NETANIJAHUOM: Američku delegaciju činile tri osobe od izuzetnog značaja

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 05. 2024. u 20:22

TRI visoka spoljnopolitička zvaničnika u administraciji bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sastala su se danas sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom i drugim izraelskim zvaničnicima, rekao je za Rojters dobro upućen izvor.

ТРАМПОВИ ЉУДИ СЕ САСТАЛИ СА НЕТАНИЈАХУОМ: Америчку делегацију чиниле три особе од изузетног значаја

Foto: Profimedia

Pored Netanijahua, američka delegacija se sastala sa opozicionim liderom Jairom Lapidom i još nekoliko izraelskih zvaničnika, rekao je isti izvor.

Jedan od glavnih ciljeva ove posete bio je da se dobije bolji uvid i razumevanje složene unutrašnje političke situacije u Izraelu, navodi Rojters, pozivajući se na anonimni izvor upoznat sa ovom posetom.

U Delegaciji su bili Robert O'Brajen, četvrti i poslednji savetnik za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa, bivši ambasador SAD u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Džon Rakolta i bivši američki ambasador u Švajcarskoj Ed MekMalin, piše Rojters.

Do ove posete dolazi u trenutku napetosti između Izraela i administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena povodom izraelskog vođenja rata u Pojasu Gaze.

Tužilac Međunarodnog krivičnog suda u Hagu danas je izdao naloge za hapšenje Netanijahua, njegovog ministra odbrane Joava Galanta i trojice lidera Hamasa zbog navodnih ratnih zločina.

 

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER - let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SENZACIJA: Britanci upravo objavili vest, Novak Đoković opet zapanjio svet!