ERDOGAN ŠOKIRAO REČIMA O EVROVIZIJI: Evo šta kaže turski predsednik o muzičkom događaju

Tanjug

21. 05. 2024. u 14:09

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan oštro je kritikovao takmičenje za pesmu Evrovizije, Evrosong, rekavši da taj muzički događaj "podstiče rodnu neutralizaciju" i ugrožava tradicionalnu porodicu.

ЕРДОГАН ШОКИРАО РЕЧИМА О ЕВРОВИЗИЈИ: Ево шта каже турски председник о музичком догађају

Foto: Profimedia

U govoru nakon sednice vlade, Erdogan je opisao učesnike takmičenja kao "trojanske konje društvene korumpiranosti" i rekao da je njegova vlada bila u pravu što je 2012. godine odučila da Tursku drži podalje od panevropskog muzičkog takmičenja, prenosi londonski Gardijan.

- Na ovakvim događajima postalo je nemoguće sresti normalnu osobu - rekao je Erdogan, čija vladajuća partija Pravde i razvoja nije tolerantna prema LGBT pravima.

Foto: Profimedia

Kako se navodi, Erdoganove kritike su jasno ukazivale na švajcarskog pevača Nema koji je ranije ovog meseca pobedio na 68. takmičenju za pesmu Evrovizije sa pesmom "Kod", kojom je odao omaž sopstvenom putu ka prihvatanju nerodnog identiteta.

Nemo je ujedno i prvi nebinarni pobednik takmičenja koje se, navodi Gardijan, smatra "sigurnim utočištem za pripadnike LGBTzajednice".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića