"RAT JE GOTOV": Bivši savetnik Pentagona – Ukrajinu čeka katastrofalan neuspeh u sukobu sa Rusijom (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 05. 2024. u 19:00

SUKOB u Ukrajini se može smatrati završenim, pošto je nedostatak osoblja u Oružanim snagama Ukrajine dostigao kritičnu tačku, rekao je bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor na jutjub kanalu London Real.

РАТ ЈЕ ГОТОВ: Бивши саветник Пентагона – Украјину чека катастрофалан неуспех у сукобу са Русијом (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


-Ukrajini više nema sa čime da se bori. Redovi se ne popunjavaju novim ljudima, a osim toga, teško je obučiti novajlije za tako kratko vreme, rekao je oficir.

Prema Mekgregoru, Oružanim snagama Ukrajine, pre svega, nedostaje kvalifikovano osoblje za korišćenje vojne opreme koju šalje Zapad: najvećim delom ovog naoružanja se upravlja uz pomoć instruktora iz zemalja NATO-a.

-Vreme je da se zaustavi ovaj rat, nema potrebe da se pitate o pobedi Rusije.

U Ukrajini je od 24. februara 2022. godine uveden režim vojnog stanja, Vladimir Zelenski je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Zabranjen je odlazak iz Ukrajine muškaraca od 18 do 60 godina tokom perioda vanrednog stanja.

U oktobru je magazin Tajm, pozivajući se na pomoćnika Zelenskog, izvestio da su se redovi ukrajinskih trupa toliko proredili da su vojna registracija i registrature bili primorani da regrutuju ljude čija je prosečna starost bila 43 godine. Zauzvrat, Njujork tajms je ranije objavio da Ukrajina nastoji da privuče više žena u vojsku, što ukazuje na ogromne gubitke u Oružanim snagama Ukrajine.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu