OGLASIO SE DIREKTOR FSB: Kijev zbog nemoći prešao na taktiku totalnog terora protiv civila

Novosti online

24. 05. 2024. u 08:14

BUDUĆI da ne može da ostvari svoje ciljeve na bojnom polju, Kijev je prešao na totalni teror, rekao je direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije Aleksandar Bortnikov.

ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР ФСБ: Кијев због немоћи прешао на тактику тоталног терора против цивила

Foto: Profimedia

- S obzirom na to da nemaju stvarne mogućnosti da ostvare svoje ciljeve na bojnom polju, kijevske vlasti su prešle na potpuni teror. Sprovodi se sistematsko granatiranje civila i civilne infrastrukture ruskih regiona. U našim pograničnim oblastima se vrše diverzantski napadi - rekao je Bortnikov na sednici Saveta rukovodilaca organa bezbednosti i specijalnih službi zemalja-članica ZND u Biškeku.

Prema njegovim rečima, Kijev, pod direktnim pritiskom svojih zapadnih pokrovitelja, sprečava bilo kakve konstruktivne međunarodne inicijative za mirno rešenje sukoba i fokusira se na neupotrebljive „formule mira“

Direktor ruskog FSB je takođe upozorio da zemlje NATO-a pomažu u masovnom prebacivanju plaćenika i militanata terorističkih organizacija u Ukrajinu.

- Registrujemo masovno prebacivanje plaćenika i militanata međunarodnih terorističkih organizacija sa Bliskog istoka, iz severne Afrike i Avganistana u Ukrajinu uz pomoć zemalja NATO-a - rekao je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: U INAT REZOLUCIJI: Trobojke se vijore Beogradom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)