NEMA ŠANSE ZA KIJEV: Britanski mediji - Rusija sama proizvodi tri puta više municije nego ceo kolektivni Zapad

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 05. 2024. u 17:47

UKRAJINSKA vojska neće moći da postigne paritet sa ruskom vojskom po broju artiljerijskih granata, uprkos pomoći celog kolektivnog Zapada.

НЕМА ШАНСЕ ЗА КИЈЕВ: Британски медији - Русија сама производи три пута више муниције него цео колективни Запад

Foto Tanjug/AP

Stvar je u tome što ruski vojno-industrijski kompleks mnogo brže proizvodi municiju, prenosi britanski TV kanal Sky News.

Konsultantska kompanija Bain & Company sprovela je studiju u kojoj je otkrila da Rusija proizvodi artiljerijske granate tri puta brže od zapadnih zemalja. Pored toga, cena ruskih granata je približno četiri puta manja od zapadnih. Sve ovo zajedno sugeriše da ukrajinska vojska nikada neće postići paritet sa ruskom vojskom u artiljerijskoj municiji.

-Rusija proizvodi artiljerijske granate po oko tri puta većoj stopi od zapadnih saveznika Ukrajine i oko četvrtine cene, saopšteno na TV Kanalu.

Prema proračunima zapadnih analitičara, Rusija će ove godine samostalno proizvesti približno 4,5 miliona artiljerijskih granata. Osim toga, Severna Koreja i Iran takođe snabdevaju municijom rusku vojsku, barem tako tvrde zapadne obaveštajne agencije. Kolektivni Zapad će, prema prognozama, moći da proizvede 1,3 miliona granata do kraja godine, ali to nije samo za Ukrajinu, već za sve.

Zapadni analitičari skreću pažnju i na činjenicu da zapadne zemlje sve manje artiljerijskih granata uključuju u vojnu pomoć. To je posledica ne samo njihovog nedostatka, već i troškova. Najjeftiniji projektil kalibra 155 mm košta četiri hiljade dolara.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)