KOMANDANT UKRAJINSKE VOJSKE: Stižu francuski instruktori, čekamo i druge (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 05. 2024. u 19:00

FRANCUSKA će poslati instruktore u Ukrajinu za obuku ukrajinskih vojnika. Ovo je saopštio glavnokomandujući Oružanih snaga Aleksandar Sirski.

КОМАНДАНТ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Стижу француски инструктори, чекамо и друге (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine

-Pozdravljam inicijativu Francuske da pošalje instruktore u Ukrajinu za obuku ukrajinskog vojnog osoblja. Već sam potpisao dokumente koji će omogućiti prvim francuskim instruktorima da uskoro posete naše centre za obuku i upoznaju se sa njihovom infrastrukturom i osobljem, napisao je on.

Napominje se da su zajedno sa ministrom odbrane Rustemom Umerovim održali video sastanak sa ministrom oružanih snaga Francuske Republike Sebastijenom Lekornom.

Sirski je dodao da veruje da će odlučnost Francuske podstaći i druge partnere da se pridruže ovom ambicioznom projektu.

-Zahvalio sam ministru na prijateljskoj podršci francuskog naroda i vojnoj i ekonomskoj pomoći Ukrajini za odbijanje ruske vojne agresije, napomenuo je glavnokomandujući.


STRANI INSTRUKTORI U UKRAJINI

Kako je preneo UNIAN, ranije je predsednik Zajedničkog generalštaba general Čarls Braun primetio da Sjedinjene Američke Države trenutno ne planiraju da vraćaju vojne instruktore u Ukrajinu na misije obuke.

Braun je napomenuo da je do februara 2022. američko vojno osoblje bilo uključeno u proces obuke u Ukrajini, ali se to sada ne dešava.

-Na kraju, kada se ovaj sukob završi i kada budemo bili u boljim uslovima, onda ćemo, pretpostavljam, imati priliku da vratimo instruktore. Ali, trenutno nema planova da se instruktori SAD vrate u Ukrajinu, naglasio je on.

(unian.ua)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)