ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

Novosti online

27. 05. 2024. u 18:27

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ЗАПРЕТИЛА: Зажалићете

Foto: Profimedia

Ona je rekla da ruska strana za sada nije dobila notu od poljskog MIP-a o ograničenju kretanja u zemlji ruskih diplomata.

- Kada je dobijemo, proučićemo je. Takođe, preduzećemo uzvratne mere kako bi poljska elita, koja je ogrezla u rusofobiji, veoma zažalila zbog još jednog antiruskog poteza - poručila je Zaharova.

Ranije, poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski izjavio je ranije danas da će Poljska uvesti restrikcije na kretanja ruskih diplomata na njenoj teritoriji zbog, kako je rekao "umešanosti Moskve u hibridni rat protiv Evropske unije".

On je istakao da će diplomate iz ruske ambasade moći da se kreću samo unutar područja prestonice (Mazoveckog vojvodstva).

Prema rečima Sikorskog, mere se ne odnose na ruskog amabasadora u Poljskoj Sergeja Andrejeva.

- Nadamo se da će Ruska Federacija ovo shvatiti kao veoma ozbiljno upozorenje - rekao je Sikorski novinarima nakon sednice Saveta Evropske unije za inostrane poslove u Briselu.

Dodao je da će ruska ambasada u Varšavi dobiti obaveštenje o ovoj odluci i da se restrikcije kretanja odnose na svo osoblje u ambasadi i konzulatima, osim na ambasadora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)