PRVE DAME NEMAČKE I FRANCUSKE SE KIKOTALE KOD SPOMENIKA HOLOKAUSTA "To je, izgleda, postalo tradicija, da se smeju na reč 'genocid'" (FOTO)

Novosti online

28. 05. 2024. u 08:30

SMEJANjE na reč „genocid“ već postaje tradicija za porodicu nemačkog kancelara Olafa Šolca, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ПРВЕ ДАМЕ НЕМАЧКЕ И ФРАНЦУСКЕ СЕ КИКОТАЛЕ КОД СПОМЕНИКА ХОЛОКАУСТА То је, изгледа, постало традиција, да се смеју на реч геноцид (ФОТО)

FOTO: Kay Nietfeld/dpa via AP

Naime, Zaharova je reagovala jer su prve dame Francuske i Nemačke Brižit Makron i Elke Budenbender fotografisane kako se smeju ispred spomen-obeležja Holokausta u Berlinu.

- Dok su prolazile pored kamenih ploča u znak sećanja na ubijene Jevreje, supruge šefova država Brižit Makron i Elke Budenbender su se smejale, ne zna se šta ih je nasmejalo - piše nemački Blid.

- Supruge lidera Francuske i Nemačke zakikotale su se prilikom posete spomeniku žrtvama Holokausta u Berlinu. Za porodicu Šolca to je, izgleda, postalo tradicija – da se smeju na reč 'genocid'. Isto tako je postupio Olaf Šolc kada su ga pitali o istrebljivanju stanovnika Donbasa koje je sprovodio kijevski režim - napisala je Zaharova na Telegramu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru