"USIJANE GLAVE DAJU NEODGOVORNE I PROVOKATIVNE IZJAVE" Peskov: Ratni zanos zapadnjaka počinje da dominira – Putin i vojska spremaju kontramere

Novosti online

28. 05. 2024. u 13:22

RATNI zanos zapadnjaka počinje da dominira, a Rusija treba da preduzima mere i nastavi specijalnu vojnu operaciju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

УСИЈАНЕ ГЛАВЕ ДАЈУ НЕОДГОВОРНЕ И ПРОВОКАТИВНЕ ИЗЈАВЕ Песков: Ратни занос западњака почиње да доминира – Путин и војска спремају контрамере

Foto: Profimedia

- Situacija se pogoršava. Ponovo počinje da dominira ostrašćeni ratni zanos zapadnjaka. Treba da preduzmemo mere, ostanemo pri svome i nastavimo specijalnu vojnu operaciju - rekao je Peskov za list „Izvestija“.

On je istakao da je izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o napadima na rusku teritoriju zapadnim oružjem „provokativna“.

Peskov je konstatovao da na Zapadu nema jedinstva po pitanju ukidanja zabrane Kijevu da izvodi napade na ciljeve unutar ruske teritorije.

- Postoje usijane glave koje daju potpuno neodgovorne, provokativne izjave, a tu ubrajam i nedavnu izjavu Stoltenberga - rekao je portparol Kremlja.

Kako je dodao, na Zapadu ima i onih koji se pitaju da li je potrebna dalja eskalacija situacije.

Upitan kakva može biti odgovor Rusije na pomenute akcije i kakve će to imati posledice, Peskov je naglasio da to znaju predsednik zemlje i vojska.

- To zna naš vrhovni komandant i naši vojnici koji preduzimaju odgovarajuće kontramere i spremaju se za njih - poručio je Peskov.

Podsećamo, ministri odbrane zemalja EU danas će razgovarati o ukidanju ograničenja za Ukrajinu da izvodi napade na ciljeve na teritoriji Rusije, na šta je ranije pozvao generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi