"NIKAKVE SANKCIJE NEĆE SLOMITI RUSKU EKONOMIJU" Moskva: Na gubitku će biti SAD i sateliti

Novosti online

29. 05. 2024. u 08:32

NIKAKVE sankcije ni embarga neće uspeti da slome rusku ekonomiju, izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

НИКАКВЕ САНКЦИЈЕ НЕЋЕ СЛОМИТИ РУСКУ ЕКОНОМИЈУ Москва: На губитку ће бити САД и сателити

Foto D. Dozet

- Nemoguće je naterati Rusiju da skrene sa svog principijelnog puta - rekao je Antonov, komentarišući saopštenje Bele kuće o potencijalnom uvođenju trgovinskog embarga Rusiji.

Takođe je istakao da će SAD i njihovi sateliti biti na gubitku zbog američkih sankcija, a Vašington ne razmišlja mnogo o ekonomskim interesima evropskih zemalja.

Antonov je poručio da američka administracija nema čime da se ponosi davanjem takvih izjava.

- U suštini, Amerika javno govori da je spremna da uništi globalne ekonomske veze. Razmislite o rečima samih zvaničnika Bele kuće koji su rekli da su SAD od februara 2022. godine uvele preko 4.500 ograničenja protiv fizičkih i pravnih lica širom sveta! - ocenio je ruski diplomata.

On je istakao da „takva fragmentacija, koju promovišu SAD, pogađa ne samo velike korporacije, nego i mala i srednja preduzeća, kao i nacionalne eknomije zemalja u razvoju“.

- Štaviše, lokalne vlasti svojim postupcima provociraju Rusiju i druge zemlje na uzvratne mere, dodatno raspirujući potencijal za sukobe u svetskoj trgovini, a da ne govorimo o daljem pogoršanju ionako loše situacije u rusko-američkom dijalogu - zaključio je Antonov.

Ranije je zamenik pomoćnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Dalip Sing rekao da bi vašingtonska administracija mogla da pooštri eksportna ograničenja protiv Moskve, sve do uvođenja sveobuhvatnog embarga na trgovinu sa Rusijom. On je istovremeno priznao da se Rusija „adaptirala“ na američke mere i ograničenja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života