ZELENSKI UZURPIRAO VLAST U UKRAJINI Volodin tvrdi: Počinio je državni zločin

Милица Шкорић
Milica Škorić

29. 05. 2024. u 08:35

VLADIMIRU Zelenskom je istekao predsednički mandat, na čelu države je u suprotnosti sa Ustavom Ukrajine. Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin kaže da je Zelenski preuzeo vlast i počinio državni zločin.

ЗЕЛЕНСКИ УЗУРПИРАО ВЛАСТ У УКРАЈИНИ Володин тврди: Починио је државни злочин

Foto: Profimedia

- Zelenski nema legitimitet. Mandat predsednika Ukrajine je istekao… Produženje ovlašćenja predsednika je nemoguće. Sve drugo je – državni zločin. Upravo to je Zelenski počinio - naglasio je Volodin na svom Telegram kanalu.

On je podsetio da, prema Ustavu Ukrajine, obavljanje dužnosti predsednika Ukrajine za period do izbora i stupanja na funkciju novog predsednika treba da bude povereno predsedniku Vrhovne rade.

- Ali njen predsednik Stefančuk je juče odbio da obavlja nove dužnosti, uz obrazloženje da bivši predsednik Zelenski mora da ih vrši u kontinuitetu, a to je u suprotnosti sa Ustavom Ukrajine i predstavlja uzurpaciju vlasti - rekao je Volodin.

Podsetimo, mandat Zelenskog je istekao 20. maja. Izbori predviđeni za 2024. nisu održani, a Zelenski tvrdi da se njegov mandat nastavlja jer je u zemlji vanredno stanje.

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!