"NISMO GUBILI VREME" Rjabkov: Rusija bi mogla da ubrza proizvodnju raketa zbog agresivnih planova NATO-a

Novosti online

29. 05. 2024. u 14:25

AGRESIVNI planovi NATO-a u pogledu Rusije mogli bi da ubrzaju pravljenje i raspoređivanje ruskih raketa srednjeg i malog dometa, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

НИСМО ГУБИЛИ ВРЕМЕ Рјабков: Русија би могла да убрза производњу ракета због агресивних планова НАТО-а

Ruske rakete, Foto AP

- Pre nekoliko godina je saopšteno o istraživačkom radu i radu vezanom za pripremu proizvodnje takvih sistema. Nismo gubili vreme. Mislim da bi sve agresivnije ponašanje NATO-a prema nama i neophodnost suprotstavljanja tome mogli da imaju određeni uticaj u smislu brzine popunjavanja rasporeda - rekao je Rjabkov povodom apela da se Ukrajini dozvoli da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem.

Podsećamo, grupa američkih kongresmena podnela je nacrt rezolucije u kojoj se predsednik SAD Džozef Bajden poziva da bez odlaganja isporuči Ukrajini operativno-taktičke rakete „atakams“. Jedan od autora nacrta je predsednik Odbora Predstavničkog doma za međunarodne poslove, republikanac Majkl Makol. On je čak pokazao mapu ruske teritorije sa zonom koju bi mogle da pokriju rakete „atakams“.

S tim u vezi, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, „to samoodbrana“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da predstavnici zemalja NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju kada govore o predlozima Zapada da se Kijevu dozvole napadi na teritoriju Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor