ŠEF IZRAELSKOG SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Izrael očekuje još sedam meseci sukoba u Gazi da bi uništio Hamas

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 05. 2024. u 16:45

ŠEF izraelskog Saveta za nacionalnu bezbednost Cahi Hanegbi izjavio je danas da ta zemlja očekuje "još sedam meseci sukoba" u Gazi da bi se postigao cilj da se uništi Hamas.

ШЕФ ИЗРАЕЛСКОГ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Израел очекује још седам месеци сукоба у Гази да би уништио Хамас

Foto Tanjug/AP

U intervjuu na izraelskom radiju Rešet, Hanegbi je rekao da je još prvih dana kada su predstavljani planovi vladi navedeno da će rat biti dug, preneo je Si-En-En (CNN).

-(Plan) je napravljen se na etapnoj osnovi, pri čemu je 2024. godina definisana kao godina sukoba. Sada smo u petom mesecu 2024. godine, što znači da očekujemo još sedam meseci borbe da produbimo naša dostignuća i postignemo naš cilj da uništimo vojne i vladine sposobnosti Hamasa i Islamskog džihada, dodao je on.

Prema njegovim rečima potrebno je imati strpljenja i znati kako stajati čvrsto na zemlji.

-Ovaj otpor je ono što je omogućilo ovoj naciji da preživi 75 godina, pa čak i 3.000 godina pre toga. Samo nemojte koristiti štopericu niti postavljati ultimatume, istakao je Hanegbi.

Izraelske odbrambene snage (IDF) sada kontrolišu 75 odsto puta Fildelfija, tampon zone između Gaze i Egipta, kazao je on, preneo je Tajms of Izrael.

-Unutar Gaze, IDF sada kontrolišu 75 odsto puta Filadelfija i verujem da će vremenom kontrolisati ceo. Zajedno sa Egipćanima, moramo obezbediti da se spreči krijumčarenje oružja iz Egipta u Gazu, rekao je on za izraelsku televiziju Kan.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama