ODVEŽITE NAM RUKE DA UDARIMO MOSKVU: Ukrajinski oficir - Kijev će izgubiti pomoć ako upotrebi američko oružje za napade na Rusiju (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 05. 2024. u 19:33

UKRAJINA rizikuje da izgubi vojnu pomoć Sjedinjenih Američkih Država ako Kijev izvede napade američkim oružjem na teritoriju Rusije bez dozvole Vašingtona, smatra komandant čete udarnih dronova Oružanih snaga Ukrajine Jurij Fedorenko.

ОДВЕЖИТЕ НАМ РУКЕ ДА УДАРИМО МОСКВУ: Украјински официр - Кијев ће изгубити помоћ ако употреби америчко оружје за нападе на Русију (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

-Paralizovani smo, jer nam američka politika nalaže zabranu upotrebe američke municije na teritoriji Rusije. Ako to učinimo, rizikujemo da izgubimo vojnu podršku SAD u budućnosti, napisao je Fedorenko u članku za američki list „Vašington post“.

Istovremeno je napomenuo da ukrajinske snage „imaju dovoljno“ raketa „atakams“.

Fedorenko je zatražio od SAD da „odvežu ruke“ Ukrajini i dozvole joj da vrši udare po teritoriji Rusije američkim oružjem. Takođe je zatražio da se Kijevu dâ više sredstava protivvazdušne odbrane i obezbede borbeni avioni F-16, koji su Ukrajini odavno obećani.

Ukrajinski oficir primetio je i da Ukrajini nedostaje ljudi za drugi talas mobilizacije.

Koordinator strateških komunikacija u američkom Savetu za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je ranije da su Sjedinjene Američke Države svesne da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zainteresovan za upotrebu zapadnog oružja protiv ciljeva na teritoriji Rusije, ali da i dalje ne podržavaju takve napade.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)