WSJ TVRDI: Mask vodi kampanju za Trampa?

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 05. 2024. u 22:35

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp razmatra saradnju sa biznismenom Ilonom Maskom kao savetnikom ukoliko se vrati u Belu kuću nakon novembarskih izbora, preneo je danas Volstrit džurnal (WSJ) pozivajući se na izvore.

WSJ ТВРДИ: Маск води кампању за Трампа?

Tanjug

WSJ navodi da su Tramp i Mask razgovarali na koji način bi vlasnik Tesle mogao da ostvari "formalan doprinos i uticaj" na ekonomsku i graničnu bezbednosnu politiku, prenosi Rojters.

Mask je navodno obavestio republikanskog kandidata na koji način vodi kampanju uticaja u cilju nagovaranja biznismena da u novembru ne podrže predsednika Džozefa Bajdena.

U tim razgovorima je učestovao i investitor Nelson Pelc, a uključivao je diskusiju o "projektu za sprečavanje prevara birača na osnovu podataka".

Portparol Trampove kampanje Brajan Hjuz rekao je za WSJ da će samo Tramp odlučiti "koju ulogu će igrati pojedinci tokom njegovog predsedništva“.

Nakon sastanka sa Trampom u martu, Mask je rekao da neće donirati novac ni bivšem ni sadašnjem predsedniku, već će "iskoristiti svoj uticaj da se pobedi Bajden tako što će podstaći podršku uticajnih saveznika", piše WSJ.

Mask je javno kritikovao Bajdenovu politiku po pitanju imigracije, električnih vozila i tarifa, ali nije dao formalnu podršku nijednom predsedničkom kandidatu.

Tramp je rekao da nije siguran da će vlasnik mreže X glasati za njega u novembru.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO LUDILO SE PRENELO NA ULICE! Hrvati i Albanci nastavili sa skandalima (VIDEO)