UGASIĆEMO PLAMEN NATO RATNIH HUŠKAČA Zaharova opasno zapretila: Odgovor će uslediti i biće srazmeran

Милица Шкорић
Milica Škorić

30. 05. 2024. u 12:42

ZBOG velikih neuspeha Oružanih snaga Ukrajine kod Harkova, kijevski režim nastoji da iskali bes i da se osveti civilnom stanovništvu Rusije, izlažući ga vatri iz raznih vrsta NATO naoružanja, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

УГАСИЋЕМО ПЛАМЕН НАТО РАТНИХ ХУШКАЧА Захарова опасно запретила: Одговор ће уследити и биће сразмеран

Foto: Profimedia

Kako je istakla, Banderine pristalice zapravo i nemaju nikakvo drugo oružje.

- Zapadne zemlje radije ne primećuju terorističke aktivnosti svojih ukrajinskih štićenika, podstičući ih javno da udare na ruske regione. Tako je nedavno švedski ministar odbrane Pol Jonson objavio to 'pravo' Oružanim snagama Ukrajine, a zatim je u Briselu i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao evropske prestonice da ukinu sva ograničenja Kijevu za korišćenje zapadnog oružja - kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

Ona je podsetila da je i francuski predsednik Emanuel Makron na sastanku sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, držeći u rukama geografsku mapu rusko-ukrajinske granice, rekao da je "potrebno dozvoliti Ukrajini da gađa ciljeve na ruskoj teritoriji".

- Još jednom ćemo da ugasimo plamen ukrajinskih i NATO 'jastrebova'. Odgovor Oružanih snaga Rusije na takve akcije svakako će uslediti i biće srazmeran. Bezbednost Rusije biće osigurana, uključujući, kako je ranije rekao ruski predsednik, stvaranjem 'sanitarne zone u Ukrajini' - poručila je Zaharova.

Govoreći o vojnoj pomoći EU Kijevu, Zaharova je napomenula da Evropljani slede primer SAD, podstičući razvoj nacionalne vojne industrije na račun Ukrajine.

- Međutim, njihov zajednički potencijal nije mogao i neće moći da promeni situaciju na bojnom polju u korist Ukrajine. Izjava Stoltenberga da su NATO članice već isporučile 99 odsto svog naoružanja dovoljno je jasna potvrda toga - naglasila je.

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VENČANJE ANE I PREDRAGA RAJKOVIĆA: Organizovali svadbu iz snova za 15 dana, a jedan stari srpski običaj je mlada pogrešno shvatila (FOTO)