BUGARSKI NOVINAR: Zapad gubi rat u Ukrajini koji je sam započeo

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 05. 2024. u 23:15

DEKLARACIJA NATO-a sa dozvolom da se Ukrajini dozvoli da nanosi udare na Rusiju natovskim oružjem više liči na krik očaja, smatra bugarski novinar Strahil Angelov.

БУГАРСКИ НОВИНАР: Запад губи рат у Украјини који је сам започео

Foto: Profimedia

-Dokument, koji više zvuči kao krik očaja, poziva članove sve više podeljenog i sukobljenog vojnog saveza da dozvole Ukrajini da koristi pomoć koja joj je poslata za napade na vojne ciljeve na ruskoj teritoriji, rekao je Angelov za televiziju „Evrokom“.

Prema rečima novinara, Zapad gubi u sukobu protiv Rusije koji je sam započeo.

-Takozvani kolektivni Zapad – SAD i njihova kolonijalna orbita, u kojoj Velika Britanija ima posebniji status, gubi rat protiv Rusije koji je započeo preko Ukrajine. Kao što se uvek dešavalo kroz istoriju, to će dovesti do velikih promena u celom svetu. Neminovni krah Zapadu omiljenog svetskog poretka zasnovanog na pravilima izluđuje elite i njihove nameštenike. Takozvani političari upadaju u nekontrolisanu agresiju, iz njih izbija šizofrena propaganda, zaključio je novinar.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je prošle nedelje izjavio da „Ukrajina ima pravo“, između ostalog, da napada i „vojne ciljeve na teritoriji Rusije“. On je takođe rekao da su „neki saveznici“ ukinuli odgovarajuća ograničenja za udare. Došlo je vreme za ukidanje i drugih ograničenja, uveren je zvaničnik.

Komentarišući ovakvu zapadnu retoriku, ruski lider Vladimir Putin je napomenuo da predstavnici NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju. On je podsetio da su zemlje Alijanse u Evropi po pravilu entiteti sa malom teritorijom i veoma gustom naseljenošću.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura