BAJDEN O PRESUDI BIVŠEM PREDSEDNIKU SAD: Trampa možete pobediti samo na izborima

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 05. 2024. u 00:00

PREDSEDNIK Džo Bajden, nekoliko trenutaka nakon što je Tramp proglašen krivim po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih knjiga, rekao je da je jedini način da se pobedi njegov rival iz republikanske stranke Donald Tramp na izborima.

БАЈДЕН О ПРЕСУДИ БИВШЕМ ПРЕДСЕДНИКУ САД: Трампа можете победити само на изборима

Tanjug

- Postoji samo jedan način da zadržite Donalda Trampa podalje od Ovalne kancelarije: pobedom na izborima - napisao je Bajden na društvenoj mreži Iks, linkujući objavu ka stranici za prikupljanje sredstava za kampanju.

Bajdenova kampanja je u saopštenju navela da je presuda pokazala da "niko nije iznad zakona".

-Donald Tramp je oduvek pogrešno verovao da se nikada neće suočiti sa posledicama zbog kršenja zakona radi sopstvene lične koristi. Ali današnja presuda ne menja činjenicu da se američki narod suočava sa jednostavnom realnošću. Još uvek postoji samo jedan način da se Donald Tramp zadrži van Ovalnog kabineta: na izborima. Osuđen ili ne, Tramp će biti republikanski kandidat za predsednika, napisao je u saopštenju Majkl Tajler, direktor komunikacija kampanje za Bajden 2024. -vPretnja koju Tramp predstavlja našoj demokratiji nikada nije bila veća, napisao je Tajler.

-Drugi Trampov mandat znači haos, ukidanje sloboda Amerikanaca i podsticanje političkog nasilja — a američki narod će ga odbaciti ovog novembra.

Ijan Sams, portparol kancelarije Bele kuće, rekao je: „Poštujemo vladavinu zakona i nemamo dodatnih komentara“.

(CNN)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače