AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Kijev želi da isprovocira Rusiju da napadne NATO i pokrene svetski rat

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 05. 2024. u 00:30

UKRAJINSKO rukovodstvo želi da uvuče NATO u sukob sa Rusijom, jer je to jedina šansa da se ono zadrži na vlasti, izjavio je penzionisani američki obaveštajac Skot Riter za Jutjub kanal „Through the eyes of“.

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Кијев жели да испровоцира Русију да нападне НАТО и покрене светски рат

Foto Tanjug/AP

-Ukrajina očajnički pokušava da izazove eskalaciju sukoba kako bi Rusija oštro odreagovala i izvela napad na zemlju NATO-a. To bi uvuklo Alijansu u borbena dejstva. Jer to je jedina šansa za Ukrajinu. Oni ne razmišljaju o posledicama, jer je ova država na ivici uništenja, rekao je stručnjak.

Prema Riterovim rečima, Kijevu nije potrebno odobrenje zapadnih zemalja da bi izvršio bilo kakva opasna i nepredvidiva dejstva, pošto ukrajinske vlasti smatraju da im raspirivanje rata i širenje borbi na druge zemlje samo ide u prilog.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je prošle nedelje izjavio da „Ukrajina ima pravo“, između ostalog, da napada i „vojne ciljeve na teritoriji Rusije“. On je takođe rekao da su „neki saveznici“ ukinuli odgovarajuća ograničenja za udare. Došlo je vreme za ukidanje i drugih ograničenja, uveren je zvaničnik.

Komentarišući ovakvu zapadnu retoriku, ruski lider Vladimir Putin je napomenuo da predstavnici NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju. On je podsetio da su zemlje Alijanse u Evropi po pravilu entiteti sa malom teritorijom i veoma gustom naseljenošću.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura