LOŠE VESTI ZA ZELENSKOG: "Svi pokušaji da se Rusiji nanese strateški poraz su uzaludni... Kijev gubi"

Novosti online

31. 05. 2024. u 10:35

SVI pokušaji da se Rusiji nanese strateški poraz su uzaludni, izjavio je ruski ministar odbrane Andrej Belousov i istakao da će svi ciljevi Moskve sigurno biti ostvareni.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Сви покушаји да се Русији нанесе стратешки пораз су узалудни... Кијев губи

Foto: Tanjug/AP

- Rusija nastavlja specijalnu vojnu operaciju i deluje odlučno i srazmerno bezbednosnim pretnjama - kazao je Belousov na sastanku Saveta ministara odbrane ODKB u Astani.

Kako je istakao, na osnovu iskustva SVO, optimizuje se borbeni rad ruskih trupa, razvija se odbrambenoindustrijski kompleks zemlje, unapređuje sistem obuke vojnog kadra, usavršavaju se veštine kao deo aktivnosti operativne i borbene obuke.

Prema njegovim rečima, sabotaže i upotreba zapadnog oružja protiv civilne infrastrukture i civila u Rusiji pripremaju se uz učešće savetnika NATO-a.

Kako je istakao, Oružane snage Ukrajine izgubile su u maju više od 35.000 vojnika i više od 2.700 komada oružja.

Foto: Printskrin/Jutjub/Pravitelьstvo Rossii

Među uništenom ukrajinskom opremom, dodaje Belousov, nalazi se i 290 tenkova i borbenih oklopnih vozila, uključujući četiri "abramsa", sedam "leoparda" i 12 "bredlija".

- Osim toga, oboreno je 11 aviona i četiri helikoptera, uništeno je 730 jedinica artiljerijskog oruđa i višecevnih raketnih bacača. Od početka godine ruska vojska stavila je pod svoju kontrolu 403 kvadratna kilometra teritorije - rekao je ministar i napomenuo da su ruske snage na važnim pravcima u Harkovskoj oblasti naterale protivnika da se povuče osam-devet kilometara.

Belousov je dodao da, lišen mogućnosti da preuzme inicijativu na bojnom polju, kijevski režim nastavlja da pokazuje zapadnim sponzorima da je i dalje u mogućnosti da nanese štetu Rusiji napadima na civilnu infrastrukturu.

- Vidimo da intenzitet tih akcija raste uoči predstojeće konferencije u Švajcarskoj sredinom juna - ukazao je i naveo da je ruska vojska prekjuče odbila masovni napad na Krimski most sa deset "atakams" raketa.

(RT Balakan)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)