MEDVEDEV ZAGRMEO: Ukrajina i njeni NATO saveznici dobiće razarajući odgovor

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

31. 05. 2024. u 11:14

UKRAJINA i njeni saveznici dobiće razarajući odgovor na potencijalnu upotrebu zapadnog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji, što bi dovelo do umešanosti NATO-a u sukob, upozorio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

МЕДВЕДЕВ ЗАГРМЕО: Украјина и њени НАТО савезници добиће разарајући одговор

Foto: Profimedia/Ilustracija/Google maps/ilustracija

- Ukrajina i njeni saveznici iz Alijanse dobiće odgovor takve razarajuće snage da NATO jednostavno neće moći da se odupre uvlačenju u sukob - napisao je Medvedev na "Telegramu".

On je naveo da se vojni sukob sa Zapadom razvija u skladu sa najgorim scenariom i da postoji konstantna eskalacija kada se radi o snazi primenjivog NATO oružja, te stoga niko ne može da isključi mogućnost ulaska sukoba sa Zapadom u konačnu fazu, prenela je RIA.

- Zapadne zemlje koje navodno `odobravaju upotrebu` njihovog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji - bez obzira na to da li govorimo o starim ili novim delovima naše zemlje - moraju jasno da razumeju sledeće: sva njihova vojna oprema i svi stručnjaci koji se bore protiv nas biće uništeni i na teritoriji nekadašnje Ukrajine i drugih zemalja ukoliko se odatle izvrše napadi na rusku teritoriju - naglasio je Medvedev.

On je dodao da "pojedinačna" pomoć članica Alijanse Kijevu koja je usmerena protiv Rusije predstavlja ozbiljnu eskalaciju sukoba.

(Srna)

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto