OVO NIJE NUKLEARNI BLEF Rusija upozorava Zapad: Ne pravite fatalnu grešku

Novosti online

31. 05. 2024. u 12:37

ZAPADNE zemlje mogu da naprave fatalnu grešku u proceni da Rusija nikada neće upotrebiti taktičko nuklearno oružje, upozorio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

ОВО НИЈЕ НУКЛЕАРНИ БЛЕФ Русија упозорава Запад: Не правите фаталну грешку

Foto: Tanjug/Printskrin

Kako je rekao, Zapad je tvrdio da Rusija neće ući u otvoreni vojni sukob sa Ukrajinom.

- Pogrešili su – rat je u toku. Mogli bi da pogreše i u proračunima vezanim za upotrebu taktičkog nuklearnog oružja. Ali to bi već bila fatalna greška. Kao što je rekao ruski predsednik Vladimir Putin, evropske zemlje imaju visoku gustinu naseljenosti. A za one neprijateljske zemlje čije su teritorije izvan zone taktičkog nuklearnog oružja, na kraju krajeva, postoji strateški potencijal - napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

On je upozorio da to „nije zastrašivanje ili nuklearni blef“.

Zemlje NATO-a koje su odobrile napade njihovim oružjem na teritoriju Rusije moraju da shvate da će njihova tehnika biti uništena, a vojska likvidirana ne samo u Ukrajini, već i na bilo kojoj tački sa koje se izvedu napadi na rusku teritoriju, poručio je on, dodajući da Moskva polazi od činjenice da dalekometnim oružjem koje se isporučuje Ukrajini već direktno upravlja vojska NATO-a.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti istakao je da to predstavlja učešće u ratu protiv Rusije i razlog za početak borbenih dejstava.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)