KREMLJ SAGLASAN SA ORBANOM: Evropa je u pripremi rata protiv Rusije

Novosti online

31. 05. 2024. u 13:23

KREMLj je saglasan sa mišljenjem premijera Mađarske Viktora Orbana o tome da je Evropa ušla u pripremu rata protiv Rusije, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ САГЛАСАН СА ОРБАНОМ: Европа је у припреми рата против Русије

Foto Tanjug

- Saglasni smo. Ne može to da ne utiče negativno na celokupnu situaciju. Eskalacija tenzija se nastavlja - rekao je Peskov.

Prethodno je Orban rekao da su u Briselu u toku vojni planovi, a „radne grupe rade na tome kako bi NATO mogao da učestvuje u ratu u Ukrajini“.

On je takođe rekao i da mađarska vlada preispituje ulogu svoje zemlje u NATO-u jer ne želi da učestvuje u vojnoj misiji Alijanse u Ukrajini.

Tim povodom se nedavno oglasio i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto koji je rekao da Budimpešta, uprkos pritisku, nije saglasna sa izdvajanjem novih 6,5 milijardi evra iz Evropskog fonda za mir za naoružanje Kijeva.

Takođe, mađarski ministar je naglasio da Budimpešta neće podržati 14. paket antiruskih sankcija EU, jer je u potpunosti suprotan njenim ekonomskim interesima i predstavlja pretnju po njenu energetsku bezbednost.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TERORISTIČKI NAPAD NA DžENIN: Najmanje osam ubijenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd