ZAPAD NAMERNO PODSTIČE PREDRATNU HISTERIJU: Kremlj o presudi Trampu - U SAD se eliminišu politički rivali svim raspoloživim metodama

Novosti online

31. 05. 2024. u 16:57

U AMERICI se politički rivali eliminišu svim legalnim i nelegalnim metodama, a to je očigledno celom svetu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući presudu izrečenu protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

ЗАПАД НАМЕРНО ПОДСТИЧЕ ПРЕДРАТНУ ХИСТЕРИЈУ:  Кремљ о пресуди Трампу - У САД се елиминишу политички ривали свим расположивим методама

Foto D. Dozet

Dan ranije, njujorška porota proglasila je Trampa krivim po sve 34 tačke optužnice, a bivši predsednik ima pravo žalbe na ovu odluku, koja mu ne oduzima pravo da učestvuje na predsedničkim izborima.

- Zaista ne volimo kada ljudi govore nešto spolja o odlukama naših sudova, a mi se takođe trudimo da ne komentarišemo bilo koje druge odluke u trećim zemljama. Ali ako govorimo o bivšem američkom predsedniku, ono što se tamo dešava je jednostavno eliminisanje političkih rivala svim mogućim legalnim i nelegalnim sredstvima. To je očigledno svima, celom svetu golim okom, kazao je Peskov.

On je dodao da Evropa sve više podstiče ratna osećanja i da namerno podstiče predratnu histeriju.

- Slažemo se da postoji apsolutna eskalacija, intenziviranje takvih osećanja nalik na rat. Zapad namerno podstiče takvu predratnu histeriju. Pa, sve to ne može, a da ne utiče na opštu situaciju. Eskalacija tenzija se nastavlja, ocenio je.

Prema njegovim rečima, pokušaji da se američkim oružjem udari Ruska Federacija ukazuje na umešanost SAD u sukob u Ukrajini.

Osvrnuvši se na izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana, da je Evropa ušla u fazu priprema za rat sa Rusijom jer je sve više uvučena u oružani sukob u Ukrajini, Peskov je rekao da se slaže sa njegovim mišljenjem.

BONUS VIDEO: HUMANITARNI ŠAKOVSKI TURNIR U BORBI: igra za udruženje roditelja ,,Mali div"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)