TRAMP NE MOŽE BITI PREDSEDNIK SAD: Bajdenov izborni štab o izjavi bivšeg predsednika

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 05. 2024. u 19:56

MAJKL Tajler, portparol izbornog štaba predsednika SAD Džozefa Bajdena, naveo je u saopštenju da Tramp ne može biti predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

ТРАМП НЕ МОЖЕ БИТИ ПРЕДСЕДНИК САД: Бајденов изборни штаб о изјави бившег председника

Foto Tanjug/AP

Amerika je upravo bila svedok brbljanja zbunjenog, očajnog i poraženog Donalda Trampa o njegovim ličnim pritužbama i lažima o američkom pravosudnom sistemu, ostavljajući sve da vide uz očigledan zaključak - ovaj čovek ne može biti predsednik Sjedinjenih Američkih Država, istakao je Tajler u odgovoru na Trampovu ocenu presude, preneo je En-Bi-Si njuz.

-U svom ludilu zbog gubitka na izborima 2020. i polazeći od svojih krivičnih ubeđenja, Tramp je zaokupljen sopstvenom žeđu za osvetom i odmazdom. On misli da su ovi izbori o njemu. Ali nisu. Radi se o američkom narodu: snižavanju troškova, zaštiti njihovih sloboda, odbrani njihove demokratije, naglasio je Tajler.

On je, takođe, rekao da Tramp "seje haos, napada vladavinu zakona i bori se za jedinu stvar na svetu za koju ga je briga: Donalda Trampa".

Tramp je okrivio Bajdena za osuđujuću presudu za prikrivanje novca i falsifikovanje poslovnih dokumenata, preneo je britanski Telegraf.

Bivši predsednik SAD je rekao novinarima u Trampovoj kuli da je njujorški sud u "potpunoj konjunkciji" sa Belom kućom i gospodinom Bajdenom, koje je nazvao "bolesnima" i "fašistima".

-Sve su ovo uradili Bajden i njegovi ljudi. Možda prevashodno njegovi ljudi, ne znam da li Bajden zna dovoljno o tome. Jer ne znam da li on zna za bilo šta, istakao je Tramp.

On je ocenio suđenje na kojem je u četvrtak pred sudom u Njujorku proglašen krivim za prikrivanje novca i falsifikovanje poslovnih dokumenata "vrlo nepravednim".

-Što se tiče samog suđenja, bilo je vrlo nepravedno. Nismo mogli da koristimo našeg izabranog eksperta ni pod kojim okolnostima. Videli ste šta se desilo nekim svedocima koji su bili na našoj strani, bukvalno ih je sudija razapeo, rekao je Tramp na konferenciji za novinare nakon izricanja osuđujuće presude za slučaj isplate novca u zamenu za ćutanje porno glumici Stormi Danijels zbog navodne veze u kojoj su bili, kao i za falsifikovanje dokumenata, preneo je Si-En-En.

Trampa je porota Okružnog suda na Menhetnu danas proglasila krivim po 34 tačke optužnice.

Sudija Huan Merčan je odredio je 11. jul kao datum kada će Trampu biti izrečena kazna.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLNA ISPOVEST ŽIKE TODOROVIĆA: Nikada se nije oporavio od iznenadne smrti oca i sina