KADA ĆE SE ZAVRŠITI? Oglasio se Mask nakon Bajdenove dozvole Kijevu da koristi američko oružje za napade u dubinu ruske teritorije

Марија Стевановић
Marija Stevanović

31. 05. 2024. u 20:56

Američki biznismen Ilon Mask izjavio je da je odluka američkog predsednika Džozefa Bajden da dozvoli Kijevu da koristi američko oružje za napade u dubinu ruske teritorije dovela do porasta eskalacije i zapitao se kada će ta eskalacija prestati.

КАДА ЋЕ СЕ ЗАВРШИТИ? Огласио се Маск након Бајденове дозволе Кијеву да користи америчко оружје за нападе у дубину руске територије

Foto: EPA

„Eskalacija nastavlja da raste. Kada će se završiti?“, napisao je Mask na njegovoj društvenoj mreži „Iks“ ispod novinskog članka na temu Bajdenovih izjava tokom godina.

Prema objavi, Bajden je 2022. godine govorio da SAD neće slati Ukrajini rakete dugog dometa, jer ne želi da ratuje protiv Rusije. Prethodne, 2023. godine, objavio je da počinje isporuka tih raketa Kijevu, da bi zatim sada dozvolio Kijevu da tim oružjem gađa u dubinu ruske teritorije.

Podsetimo, predstavnik Stejt departmenta je juče rekao da je američki predsednik Džozef Bajden dozvolio Kijevu da koristi američko oružje za udare na ciljeve na ruskoj teritoriji koja se graniči sa Harkovskom oblašću.

„Vol strit džornal“ je, pozivajući se na američke zvaničnike, objavio da su SAD dale Ukrajini dozvolu da za napade na teritoriji Rusije koriste višecevne bacače raketa „hajmars“, raketne sisteme GMLRS i artiljeriju.

Zabrana i dalje važi za rakete „atakams“.

Prethodno, američki državni sekretar Entoni Blinken nije isključio mogućnost da će ukrajinski udari američkim oružjem ići sve više u dubinu ruske teritorije. On je rekao i da će Zapad nastaviti da koriguje strategiju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSI LANSIRALI RAKETU: Pogledajte teretni svemirski brod MS-27

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!