DESETINE HILJADA MAĐARA MARŠIRA BUDIMPEŠTOM: Došli su iz celog sveta samo iz jednog razloga, obraća se i Orban! (VIDEO)

Novosti online

01. 06. 2024. u 14:29

DESETINE hiljada Mađara iz cele zemlje učestvuje u „Maršu mira“ u centru Budimpešte protiv umešanosti Mađarske u sukob u Ukrajini i otvaranja novog rata NATO-a u Evropi, javio je dopisnik RIA Novosti.

ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА МАЂАРА МАРШИРА БУДИМПЕШТОМ: Дошли су из целог света само из једног разлога, обраћа се и Орбан! (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

- Evropski lideri gori od ratne groznice. Nakon slanja novca, oružja i vojne opreme, već planiraju vojnu pomoć Ukrajini. U stvari, francuski predsednik bi otvorio debatu o upotrebi nuklearnog oružja. Moramo zaustaviti vojno ludilo! - kaže se u saopštenju organizatora marša Foruma Civilne alijanse.

Desetine hiljada učesnika mitinga držali su nacionalne zastave, natpise sa imenima svojih gradova i plakate podrške vladajućoj partiji Fides. Čuju se narodne pesme i patriotske parole.

Organizatori su, obraćajući se demonstrantima pre početka marša, rekli da novi sukob u Evropi „više nije fantazmagorija“ jer su „ lideri NATO- a sada zauzeti pripremama za njega“.

Napomenuli su i da Mađari na marš dolaze ne samo iz pokrajina, već i iz inostranstva, posebno Rumunije, Poljske, Velike Britanije, Nemačke, SAD i Kanade.

Marš mira prolazi kroz centar Budimpešte duž Dunava i završava se na Margaretinom ostrvu, gde će se okupljenima obratiti mađarski premijer Viktor Orban.

Kampanja stranke Fides pred izbore za Evropski parlament zasnovana je na činjenici da Mađarska treba da se drži podalje od sukoba u Ukrajini, a da se u njega ne uključuje ni fizički, ni finansijski.

Orban je ranije rekao da se aktuelni procesi godinama mogu nazvati uvodom u treći svetski rat ili čak njegovom epizodom, ako se ne zaustavi „vojna psihoza Brisela“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška